Nightwish

Napsal Hudbametal.bloger.cz (») v pondělí 9. 5. 2011 v kategorii Nightwish, přečteno: 4945×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinenightwish/nightwish.jpg

Biografie

Původ: Kitee, Finsko

Žánr: Symphonic metal
          Gothic metal
          Power metal

Aktivní roky: 1996 - dodnes

Současní členové: Anette Olzon
                               Tuomas Holopainen
                               Marco Hietala
                               Erno Vuorinen
                               Jukka Nevalainen

Bývalí členové: Tarja Turunen
                           Sami Vänskä

Vydavatel: -

Oficiální stránky: www.nightwish.com

Diskografie

1997 - Angels Fall First
1998 - Oceanborn
2000 - Wishmaster
2001 - Over the Hills and Far Away
2002 - Century Child
2004 - Once
2007 - Dark Passion Play
2012 - Imaginarium

Živá alba

2001 - From Wishes to Eternity
2006 - End of an Era
2009 - Made in Hong Kong (And in Various Other Places)

Singly

1997 - The Carpenter
1998 - Sacrament of Wilderness
1999 - Walking in the Air
1999 - Sleeping Sun (Four Ballads of the Eclipse)
2000 - Deep Silent Complete
2002 - Ever Dream
2002 - Bless the Child
2004 - Nemo
2004 - Wish I Had an Angel
2005 - Kuolema tekee taiteilijan
2005 - The Siren
2005 - Sleeping Sun
2007 - Eva
2007 - Amaranth
2007 - Erämaan Viimeinen
2007 - Bye Bye Beautiful
2008 - The Islander

DVD

2001 - From Wishes to Eternity (videozáznam koncertu)
2003 - End of Innocence (Dokument s videoklipy)
2004 - Once (audio + 2 videa)
2006 - End Of An Era (videozáznam posledního koncertu s Tarjou + dokument o 15 dnech před koncertem)
2008 - Live At Lowlands (asi první videozáznam s novou "všestranou" zpěvačkou Anette Olzon)
2009 - Made In Hong Kong (and in various other places)

Best Of

2005 - Highest Hopes (2CD+DVD)

Dema

1996 - Nightwish

Kompilace

2001 - Wishmastour 2000
2004 - Tales from the Elvenpath
2005 - Bestwishes
2005 - Highest Hopes: The Best of Nightwish
2008 - The Sound of Nightwish Reborn
2009 - Lokikirja

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a osm